-
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Dokters en gezondheidsexperts raden een luchtvochtigheidsgraad aan tussen 40 en 60%. Tussen deze 40 en 60% wordt de lucht als ideaal bestempeld qua gevoel, qua welzijn, voor ons, maar ook voor dieren, planten, meubels,…
Tip: Gebruik een hygrometer (Air Naturel Hygrostar) om continu uw de luchtvochtigheid te kunnen controleren.
roge en gespleten lippen, droge huid, concentratieverlies, sneller een koud gevoel, statische elektriciteit, barsten in uw parket, doffe houten meubelen, …
Moeizaam ademen, zeer klammig en vochtig gevoel, schimmel, wateraanslag op de ramen, muren,…
Wij raden aan om kraantjeswater te gebruiken, d.w.z. zonder waterverzachter of onthardingsinstallatie, ook al kan dit in de meeste gevallen geen kwaad. Enkel voor de ultrasoon toestellen gebruik je best geen onthard water op basis van zout.
Flessenwater is duur en niet noodzakelijk beter.
Met de hygrostaat stel je de gewenste luchtvochtigheidsgraad in. Deze zorgt er dan voor dat elke luchtbevochtiger, zonder geïntegreerde hygrostaat, automatisch wordt aan- of uitgeschakeld als de luchtvochtigheid daalt onder deze gewenste luchtvochtigheidsgraad. Dit is energiezuinig en zorgt steeds voor een ideale relatieve vochtigheidsgraad.
Het apparaat dient vrij te staan, m.a.w. niet te dicht bij een muur, raam, deur of warmtebrug zodat de lucht er vrij omheen kan circuleren.
Let op: Ultrasoon toestellen plaats je op een minimum hoogte van 80 cm, om een optimale opname van de uitgeblazen nevel door de lucht te verkrijgen.
Vervang het water in het waterreservoir minstens 1 keer per week om bacterievorming te voorkomen en controleer het waterpeil dagelijks.
Een regelmatige reiniging is een voorwaarde voor een hygiënische, storingsvrije werking. De aanbevolen reinigingsintervallen zijn afhankelijk van de lucht- en waterkwaliteit en van de intensiteit het gebruik.
Schakel het toestel uit en trek de stekker uit het stopcontact.
Maak de waterbak en het waterreservoir leeg.
Ontkalk regelmatig met een gangbaar ontkalkingsmiddel.
(TIP: Wigo Snelontkalker) Spoel het ontkalkingsmiddel met overvloedigwater goed weg. Reinig met een zachte doek.
Luchtwassers: een dunne kalklaag op de schijven verhoogt de bevochtigingscapaciteit. Deze dienen dus niet steeds ontkalkt te worden, maar enkel indien de kalk het roteren begint te bemoeilijken. De waterbak dient echter wel regelmatig uitgeveegd en gereinigd te worden.
Ultrasoon: Het membraan reinig je best regelmatig met het meegeleverde zachteborsteltje. Wrijf het membraan nadien af met een zachte doek. Gebruik nooit scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen. Dit zou het membraan kunnen beschadigen.
Filtermat: De waterbak aan de onderkant dient regelmatig uitgeveegd/ontkalkt te worden.
TIP: Gebruik Air Naturel Kalkattack of Stylies Clean Cube ter voorkoming van bacterie- en geurvorming.
TIP: Gebruik de WIGO ontkalker voor een grondige reiniging van het toestel. Maak in geen geval gebruik van benzine, schoonmaakmiddelen voor ramen of oplosmiddelen.
TIP: Hardnekkige aanslag aan de binnenzijde van het waterreservoir kan het makkelijkst verwijderd worden met warm water en wat loodbolletjes, reinigingsbolletjes of kiezelsteentjes.
Doe beide in het reservoir, schud voorzichtig zodat vuil en aanslag zachtjes worden weggeschuurd. Verwijder water en steentjes.
Maak dagelijks het reservoir leeg. Schakel het toestel uit en trek de stekker uit het stopcontact.
Veeg het toestel met een vochtige doek. De binnenkant van het reservoir om hygiënische redenen minstens eenmaal per maand met warm water en wat afwasmiddel reinigen.
Schakel het toestel uit en trek de stekker uit het stopcontact.
Reinig regelmatig het toestel met een vochtige doek en vervang de filters tijdig. (uiterlijk na een jaar)
De voorfilter mag met een stofzuiger of onder stromend water worden gereinigd. Wacht tot de voorfilter volledig droog is alvorens terug in het apparaat te plaatsen.